0521-57 00 27 kontakt@capfor.se

Nyheter

En Värdefull Resa: När Sparande för Barnens Framtid Förändrade En Familjs Perspektiv

av | dec 13, 2023 | Kundcase | 0 Kommentarer

I dag vill jag dela med mig av en hjärtevärmande berättelse om en familj som oavsiktligt skapat problem genom att spara på lite tokigt sätt. Det är en historia om sparande, kärlek och överraskande insikter som förändrade deras liv. Möt familjen Johansson – mamma Maria, pappa Anders och deras två minderåriga barn, Emma och Oscar.

För några år sedan öppnade Anders två investeringssparkonton hos en lokal bank för att säkra en finansiell grund för sina barn. Målet var tydligt: att spara till barnens framtid för att ge dem en bra start i livet när de blivit myndiga. Familjen var noggranna med sitt sparande och överförde, utöver till sina barn, betydande belopp på vanliga bankkonton för sig själva.
De ville ha möjlighet att hjälpa
Marias mamma som bor utomlands, att skaffa en bättre bostad om några år.

Efter flera års ihärdigt sparande insåg Anders att deras pengar på banken hade växt betydligt, men det var då de stötte på en utmaning. Den låga räntan på deras sparkonto gjorde att han började överväga andra alternativ. Anders blev intresserad av fonder och bestämde sig för att överföra familjens sparande till några noggrant utvalda fonder. Det var här berättelsen tog en oväntad vändning.
Han valde av misstag att placera i fonderna på barnens investeringsparkonton… och därmed var det inte möjligt för honom och Maria att ta ut några pengar för att köpa bostaden till Marias mamma, eftersom de satt i barnens namn.
När Anders och Maria insåg misstaget, tog de genast tag i situationen och kontaktade banken där investeringssparkontot för barnen fanns. Med de underlag de fått fram, hoppades de på att snabbt lösa problemet. Men besvikelsen var stor när banken meddelade att de inte hade möjlighet att överföra pengarna till föräldrarna, trots de påtagliga bevisen på misstaget.
Föräldrarna, beslutsamma att rätta till situationen, försökte flytta pengarna till en annan bank, för att se om de skulle kunna lösa situationen. Tyvärr kvarstod problemet, och frustrationen växte. Trots flera försök var de fast i en byråkratisk labyrint utan lösning.

I sin nöd vände de sig till mig på Capfor, och jag insåg att det var dags att utnyttja vårt nätverk av resurser. Efter en vecka av samarbete och sökande lyckades jag hitta en lösning. Jag lotsade paret till en engagerad person på en bank/institution vi på Capfor arbetat med under flera år. Även om denna person inte var specialiserad på den här typen av situationer, hade hen tidigare samarbetat med oss på Capfor för sina kunders räkning och visade en vilja att verkligen hjälpa till när vi frågade.
Den engagerade personen tog sig an fallet med stort intresse och dedikation. Tillsammans arbetade vi för att lösa det komplicerade problemet som hade satt käppar i hjulet för Anders och Maria. Slutligen, med vår gemensamma ansträngning, lyckades vi hitta en väg runt byråkratin och överföra pengarna på rätt sätt.

Efter alla turer och kämparbetet för att rätta till misstaget, fick familjen äntligen det positiva besked de längtat efter. De kunde andas ut när pengarna överfördes på rätt sätt. Mormor, som var målet för deras ihärdiga sparande, kunde nu flytta in i sin nya bostad. Det visade sig vara en fantastisk lösning som förvandlade ett stressigt ögonblick till en framgångssaga.

Dela inlägg på sociala medier:

Arkiv

Adress

A F Carlssons Gata 15
Vänersborg

Öppettider

mån-fre: 08.00-17.00
lör, sön: stängt