0521-57 00 27 kontakt@capfor.se

Nyheter

Här och Nu, det är där det intressanta börjar

av | mar 2, 2021 | Blogg | 0 Kommentarer

Tänk att något så självklart som att ha en tydlig bild av sitt ekonomiska nuläge är något majoriteten av alla saknar… det blir ju i det närmaste omöjligt att planera sitt ekonomiska liv utan att man vet var man befinner sig! Tänk en GPS där du knappar in vart du ska, men att GPS’n inte klarar att identifiera var resan startar… hur stor sannolikhet är det då att man kommer dit man vill?

Här och Nu ur ett personligt ekonomiskt perspektiv består av en noggrann kartläggning av inkomster vs utgifter och tillgångar vs skulder, kort sagt en resultat och en balansräkning.

Inkomster jämförda med Utgifter ger en bild av den livsstil man har, och ger samtidigt möjlighet att värdera både hur mycket man behöver spara för att kunna bibehålla den livsstil man har på lång sikt. Risker i pensionsvalen blir enklare när man förstår vilken risk man har råd att ta, vilken värdeökning man behöver och slutligen vilken risk man är (med detta som utgångspunkt) villig att ta… vilken risk man ”bör” ta är viktigare att ta reda på än vilken värdeökning man KAN få i fond si eller så!

Tänk vad mycket enklare det blir att ta beslut för eller emot ett förslag om livförsäkring eller sjukförsäkring när man verkligen vet vilken livsstil som ska försäkras…

Financial Life Planning består inledningsvis av att etablera en ekonomisk grund för alla beslut, en grund där den personliga resultat och balansräkningen är en av sju byggstenar som behövs när man vill fatta vettiga ekonomiska beslut.

//Tomas Blom, Financial Life Planner på Capfor

Dela inlägg på sociala medier:

Arkiv

Adress

A F Carlssons Gata 15
Vänersborg

Öppettider

mån-fre: 08.00-17.00
lör, sön: stängt