0521-57 00 27 kontakt@capfor.se

Nyheter

Det handlar om dig och ditt liv!

av | mar 2, 2021 | Blogg | 0 Kommentarer

Om det känns som att du har vandrat på fel väg i livet behöver du inte vända tillbaka och lägga lika lång tid på att göra om.

Det räcker att vika av och vandra in på en ny stig för att påbörja din resa, där du har varit säger ingenting om vart du kan gå”.

Allt vi önskar oss i livet handlar i grund och botten om en önskan om att må bra.
Vill man köpa en ny bil, åka på en utlandssemester, jobba halvtid eller starta eget företag så är denna längtan sprungen ur att man tror sig komma må bättre av att göra det.
För att komma fram till ett mål som känns bra är det viktigt att också resan kännas bra… eller som någon sa en gång:
“det inte inte målet som är det viktiga utan resan dit…”

Att må bra är väl egentligen det viktigaste av allt!

Vad som får dig att må bra och vad som får mig att må bra skiljer med största säkerhet sig åt. Det faktum att det är vår personliga uppfattning och känsla som avgör om någonting är bra tror jag de flesta kan hålla med om, även om välmående också kan handla om faktorer vi har svårare att hantera.

Alla vi människor önskar och vill olika saker, och våra liv är det som pågår just nu…
livet är ingen generalrepetition, därför är det viktigt att fundera kring sina drömmar, önskningar och mål och göra det möjligt att planera livet så det blir vad det borde bli!

Pengar är ett ämne som kan ge en känsla av lättnad men också en känsla av skuld. För enkelhetens skull kan man dela in ämnet pengar i två ämnen. Närvaron av pengar eller frånvaron av pengar.

Ofta är det ganska lätt att identifiera vart man befinner sig mellan dessa två eftersom de flesta vet eller kan sätta sig in i hur det känns att ha pengar eller att vara utan.
Det blir ännu tydligare om man ser hur ens ekonomi ser ut i ett övergripande perspektiv precis just nu…

Vilka inkomster och utgifter har man?
Blir det överskott eller underskott… eller går det precis runt?
Vilka tillgångar och skulder har man?
Finns det reserver att använda om olyckan är framme?

Det är i själva verket den personliga känslan kring och relationen till pengar som skapar resultaten, detta eftersom känslor skapar tankar som leder till handlingar och beslut.
Ibland kan denna process (från känsla till handling) ske helt omedvetet och det känns som att saker och ting “bara händer”, det är inte ovanligt att vi får “lite hjälp på traven” av kloka rådgivare och/eller media utan att vi egentligen inser det först efter det hänt.

Ämnet pengar kan skapa en massa känslor.
Att ställa frågan om vad personen mittemot dig på släktkalaset har i månadslön kan kännas opassande och är en kanske inte alltid helt socialt accepterad fråga.
Adressen man bor på, bilen man kör, klädmärket man köper eller när man går i pension kan hänga ihop med synen på pengar, vad pengar representerar och att man jämför sig med andra.
Att känna trygghet i att pengarna stödjer oss i att leva det liv vi önskar och vill leva, ger en känsla av välbehag och inre frid.

Att ta reda på vart man befinner sig precis just nu är det första steget, ett steg som kan kännas nästan hissnande och skrämmande.
Nuläget handlar om att ställa in sin egna ekonomiska GPS på resan mot den bästa versionen av sitt liv. Det är svårt att ställa in rutten om man inte har utgångsläget klart för sig.

Att kartlägga sin ekonomi för att kunna blicka framåt och designa den bästa versionen av sitt liv, ger en stark känsla av att sitta vid rodret i sitt liv.

Med kunskap, empati och ett starkt syfte handlar “Financial Life Planning” om att vägleda och stödja människor till att identifiera, uppnå och leva det bästa liv man har möjlighet att göra ekonomiskt.

Enkelt förklarat är vi “Financial Life Planners” människor med kunskap om ekonomi och beteenden som guidar och samtalar med människor kring deras ekonomi i relation till det som är viktigt på riktigt för dem personligen.

Pengar som företeelse har i grund och botten varken betydelse eller makt, utan det är snarare vad pengarna representerar som är viktigt.
Pengar kan stå för frihet, lugn, trygghet, glädje, spontanitet, och lekfullhet.
De kan också stå för oro, stress, skuld, låsningar, sorg och rutin.
Vad som definierar pengar är olika från person till person och grundas ofta i egna och ärvda föreställningar, erfarenheter och livssituation.
Genom att bli medveten om ens personliga föreställningar kring pengar ligger också möjligheten att förändra.

Pengar kan vara en pensel du använder för att måla ditt liv, du är skaparen och pengar är verktyget.
Glöm aldrig det!

Dela inlägg på sociala medier:

Arkiv

Adress

A F Carlssons Gata 15
Vänersborg

Öppettider

mån-fre: 08.00-17.00
lör, sön: stängt