0521-57 00 27 kontakt@capfor.se
Pernilla Larsson

Årets kvinnliga domare 2012, 2014 och 2017, Fifa-domare sedan 2010, men också föreläsare och dietist i sitt företag Dietoteket.

Ekonomisk PT – visste ni att det finns?
För ett tag sedan hade iallafall inte jag en aning. Det är sällan jag lägger ut inlägg som detta, men att ha en oberoende person som kikar över helheten i ekonomin och inte bara hjälper till att göra jobbet, utan också lär ut, så man ska kunna förstå själv – det är guld.
Oberoende är helt och hållet nyckeln här – utan att ha eget vinstintresse i vilket val det blir. Capfor (Joakim) frågade mängder med frågor för att säkerställa att han har förstått vår situation, våra långsiktiga ekonomiska mål, vad vi har och inte har idag o s v.
Utifrån det så hjälpte han till att se till att vi t ex
– har de försäkringar just VI behöver
– kollar över så de lån vi har är rimliga och om det finns bättre alternativ
– hur ser det ut med barnens sparande
– hur sparar vi? Går sparandet till barnen eller mest till avgifter hos förvaltaren? Vem får ta hand om pengarna när de blir myndiga?
– Har vi säkerställt att familjen kan bo kvar i huset , om någon blir arbetslös eller går bort?
– Hur ska man resonera kring pensionssparande? Vad finns det för alternativ? Hur långt har vi kvar till pension?
Han ställer frågor och resonerar, för att vi själva ska komma fram till hur vi vill ha det, utan att sedan styra oss till ett specifikt alternativ.
Helt klart värt varenda krona man lägger på sin ekonomiska PT.
Både rent ekonomiskt, men också tryggheten i att ha koll, få hjälp och stöd, om man inte själv är så intresserad eller trygg i de här frågorna.
– Oberoende.. nämnde jag det?

Adress

A F Carlssons Gata 15
Vänersborg

Öppettider

mån-fre: 08.00-17.00
lör, sön: stängt